Vármezői Hőlégballon Parádé 2012 - Élménybeszámoló


2012 nyarán meghívást kaptam szeptember végére a Vármezei Hőlégballon parádéra. Már nagyon régen szerettem volna elmenni Erdélybe, úgy éreztem ezt nem hagyhatom ki.
Nagyon vártam az indulás napját. Végre mikor eljött az indulás időpontja és konvojban elindultunk a „hosszú útra” tele voltam kíváncsisággal. Csodálatos vidéken autóztunk, hegyről le hegyre fel. Erdély gyönyörű.
Mikor megérkeztünk Vármezőre a Vándor fogadóba, úgy fogadtak bennünket mintha régen ismertük volna egymást. Áfonya pálinkával kedveskedtek a helyiek, és nem sokára megérkezett a sült pisztráng melyet a fogadó mögötti patakban fogtak. Kimondhatatlanul finom a hozzá felkínált fokhagymás tejfölös öntettel.
Most láttam csak, hogy a Ballonos társaság, pilóták, segédek, vendégek milyen közvetlenek, segítőkészek, barátságosak. Mivel már nagyon fáradtak voltunk, elfoglaltuk a szállásunkat, mely nem messze volt a felszálló helytől. A szállásunk amit kaptunk, nagyon romantikus volt. Két szintes, téliesített, kompletten felszerelt 3 szobás faház. Annyira jól felszerelt volt, hogy én még ilyet nem tapasztaltam. Az, hogy edények, tányérok voltak, mind semmi, de még fűszerek is. A ház, hegy oldalban, erdő szélén húzódott, a levegő fantasztikusan tiszta volt.
Másnap korán reggel a megbeszélt időpontban ki mentünk a felszálló helyre, ahol már nagy volt a nyüzsgés. Álltak a sátrak, enni, innivalóval, szólt a zene, de mindez semmi ahhoz képest amilyen látvány fogadott, mikor elkezdték a hőlégballonokat felállítani. Gyönyörű táj, tiszta levegő, sok vidám ember, tévések és a sok színes ballon amikor egymás után emelkednek a levegőbe. Valami csodaszép, ezt látni kell, ezt nem lehet megfogalmazni.
Mikor a ballonok visszatérnek akkor indul a sok program. Kirándulás a Parajdi sóbarlangba, Medve tóhoz stb… Az út mentén különböző mézet, áfonya lekvárt, áfonya pálinkát árusító standok. Mindenütt olyan kiszolgálásban és kedvességben volt részünk amit az ember, ebben a felgyorsult világban már el is felejtett. 
Ez a 4 nap olyan hatással volt rám, hogy megfogadtam, legközelebb is elmegyek a családommal, mert teljes feltöltődést kaptam.
(R. Kati, Budapest)


Oszd meg másokkal is!

További bejegyzések


Hőlégballonozás története

Hőlégballonozás története

Az 1700-as évek derekán a franciaországi Annonay-ban a papírgyáros család két sarja, Josef és Etienne - akik később csak Montgolfier-fivérekként váltak ismerté - kísérletezni kezdtek, először vízgőzzel próbálták magasba emelni hőlégballonjukat, de a lecsapódó vízgőz átnedvesítette papírból készült hőlégballonjukat. Később arra lettek figyelmesek, hogy

2013-as luxori hőlégballon-baleset

2013-as luxori hőlégballon-baleset

A 2013-as luxori hőlégballon-baleset 2013. február 26-án, helyi idő szerint reggel 7:00-kor bekövetkezett baleset volt az egyiptomi Luxor város közelében. A baleset következtében 19-en vesztették életüket, akik közül tizennyolcan a helyszínen haltak meg, egy súlyos sérült pedig órákkal a baleset után a kórházban vesztette életét.

Beteljesült kívánság – a pilóta szemével

Beteljesült kívánság – a pilóta szemével

Egy júniusi délutánon - éppen készülve a hőlégballon repülésre - érkezett egy hívás. A vonal másik végén visszafogott férfi hang jelentkezett, s néhány bemutatkozó mondat után feltárta hívásának okát, miszerint a Nők Lapja Café „33 kívánság” elnevezéssel nehéz sorsú gyermekeknek segít a vágyuk teljesülésében.

Jelentkezz hőlégballonozásra

Klikkelj és repülj!

Rendelj ajándékutalványt

Időpont foglalás